söndag 26 april 2009

Det är inte speciellt glamoröst med häst/ponny tävlingar..... Dagen börjar alltid jätte tidigt med att väcka Julia, packa fika korgen full, åka till stallet,packa bilen, lasta hästen och kolla att allt och alla är med =)
Det finns alltid ett gäng nervösa föräldrar=groomies bakom varje ryttare!
Varje ryttare ska: Anmäla sig, ibland vetrinär besikta hästen (som denna dag), gå banan, vara uppvärmda och fram hoppade. Medans allt detta sker måste ju någon snäll förälder eller kompis hålla hästen.Det är ofta man ser en pappa eller mamma komma med en häst i vardera näve och promenera runt runt i timmar! När det är avklarat kanske man kan få dagens första kopp kaffe.... om man har tur!









När det är dags för start brukar nerverna göra sig på minda rejält. Jag glömmer alltid kameran när Julia är inne på banan, tro va det kan bero på?

Den 19:e var vi i Älvdalen på tävling. Det var första gången för Julia att starta regionalt. Lätt B och Lätt A. I första klassen så rev dom ett hinder och i andra så vägrade dom ut sig.... Ja så kan det gå ibland, mycket nerver var det! Men på ett sätt så kan jag inte låta bli att tycka att det är bra att hon får lära sig att det inte bara är att "åka" häst. Optimisten talar;)

Hoppas i alla fall att hon tyckte det var en lärorik dag.

Med oss hade vi våra kära vänner Lisa och Anna Smedhs. Anna tävlade också och var felfri i 1.10 m GRATTIS! Jag vet att hon kämpar hårt för det här. Hennes häst Salza och Kingen tyckte mycket om att åka med varann så vi får hoppas på fler kombinerade ponny/häst tävlingar.

Tack för en trevlig dag!!


På bilderna: Salza i transporten, Julias morfar, Lisa och Kingen

1 kommentar:

  1. Tack Victora & Julia för en trevlig men jobbig dag med nerverna i halsgropen !Salza gillade verkligen att åka med Kingen så vi hoppas på fler häst/ponny tävligar snart!Hälsa och tacka vår privatchaufför !
    Kramar från Lisa & Anna

    SvaraRadera